Nieuws

De clubcompetitie gaat van start

Geplaatst op 01-09-2008

De gezamenlijke competitieronden die de PLDB de afgelopen seizoenen op de damkalender plaatste, werden in de praktijk een geweldig succes. Dat succes was niet in de laatste plaats te danken aan de voortreffelijke organisatie van onze damvrienden uit Maastricht. Een perfecte locatie daar in Berg en Terblijt, een groot aantal deelnemers (8 maal 8 dus), een hartelijke verwelkoming in de vorm van een Limburgse lekkernij dan wel een eerste consumptie van de zaak, het waren ingrediënten die de Limburgse dammers wel konden waarderen.

Als tegenprestatie zetten de dammers in het Vöske een aantal prachtige dampartijen neer. Met een geweldige strijdlust begonnen twee seizoenen geleden de acht teams aan de clubcompetitie, en vorig seizoen, door omstandigheden, een gezamenlijke derde ronde, eveneens volop gelardeerd met fraaie partijen, hoewel het met de ruimte op de eerste etage wel een beetje behelpen was, maar we zouden bepaald muggenzifters zijn als we daar een jaar later nog over zouden kniesoren.

Zaterdagmiddag gaan we voor de derde keer voor de gezamenlijke damdag naar Maastricht, en nu eens helemaal aan de andere kant van de stad, bijna in België zogezegd. Opnieuw is de lokatie schitterend. De enige dissonant is, helaas, maar onontkoombaar en de locale organisatie van Raes DC Maastricht niet aan te rekenen, de omvang van het deelnemersveld. Maar ook met zes achttallen kunnen we er zaterdag een mooie pot van maken, reken maar.

De wedstrijdleider van de PLDB heeft ons dit jaar bij de start van de competitie geen verrassing kunnen bezorgen. De twee vorige seizoenen speelden we beide keren tegen De Ridder, en dat was toen van de competitieleiding een bewuste keuze. Dit seizoen is de keuze niet bewust, en opnieuw treffen wij de mannen van Piet Moerenhout in de volle speelzaal.

Het belooft so wie so een superzaterdag te worden daar aan de Tongerseweg. Raes DC Maastricht, net geen Limburgs kampioen geworden in het beslissingsduel van afgelopen zaterdag, neemt het op tegen de mensen van Eureka. Op papier lijken de hoofdstedelingen in het voordeel, maar een damwedstrijd moet altijd nog op het bord gewonnen worden.

Roderland, de titelverdediger die er afgelopen zaterdag niet bij is geweest. gaat de strijd aan met de heren van DIOS. Een Roderland in goede doen is in dit duel natuurlijk veruit favoriet, maar de leden van de Kerkraadse ploeg zullen zich het resultaat van de wedstrijd tegen DIOS van de vorige clubcompetitie nog wel herinneren. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Wellicht geldt dat ook voor een gewaarschuwd team.

Damclub Roermond ziet dus opnieuw de mannen van De Ridder tegenover zich plaatsnemen. Het zal een vertrouwd gezicht zijn, alleen is het de vraag hoe de loting uitvalt. Na de grote overwinningen van de recente seizoenen zijn wij favoriet (een beetje blufpoker?), maar bij die van De Ridder weet je het maar nooit.

Jammer is het dat het kersverse kampioensteam van Schaesberg in Maastricht niet haar opwachting kan maken, dat wil zeggen niet als spelend team. Het zou voor dammend Limburg een mooie gelegenheid geweest zijn om de mensen daar te huldigen. Wie weet?