Nieuws

Damclub Roermond na krappe thuiszege pardoes koploper

Geplaatst op 13-09-2008

Damclub Roermond is na de tweede competitiewedstrijd zomaar de trotse koploper in de Limburgse damcompetitie geworden. Zelf wonnen wij de thuiswedstrijd met minimaal verschil van de mannen van Raes. Daarnaast reisde de kersverse Limburgse kampioen 2007-2008 naar rivaal Roderland, dat de eerste wedstrijd met groot verschil had gewonnen.
Het werd een strijd tussen twee giganten, die uiteindelijk door de mensen uit Landgraaf met 9-7 werd gewonnen.
Lang zullen we die leidende positie niet kunnen vasthouden. Immers in de volgende ronde, op 4 oktober, is Damclub Roermond vrij en daardoor kunnen we onze positie niet verdedigen.

Debuut Djordy in mineur

Djordy Suylen heeft vanmiddag in de wedstrijd tegen Raes zijn debuut gemaakt in de PLDB-competitie. Enkele weken geleden reeds was hem de toezegging gedaan dat hij in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen eens zou mogen proeven aan de sfeer in een echte competitiewedstrijd. Het dient gezegd, veel heeft hij vanmiddag niet geproefd. Aan bord 8 trof hij de nestor van het Maastrichtse gezelschap, Cees Krottje, jarenlang nauwgezet secretaris van de club en nu sinds enkele jaren in ruste. Nu is dat laatste heel betrekkelijk, want er gaat geen (thuis)wedstrijd bij Raes voorbij of Cees waakt zorgvuldig over het wedstrijdmateriaal als gold het zijn eigen collectie. Materiaal gereed zetten en later weer in de kast opbergen, kun je rustig aan Cees overlaten. Misschien moeten we wel stellen, MOET je aan Cees overlaten, want de club is op dat terrein van hem.
Die Cees, 88 lentes jong, dus trof vanmiddag in Djordy, 13 lentes jong, een tegenstander die zijn sporen in de damwereld nog moet gaan verdienen. Djordy maakte een weinig succesvol eerste optreden. Van de hele partij die net geen uur duurde claimde onze jeugdspeler in zijn jeugdige overmoed welgeteld 11 minuten bedenktijd. Dat de winst richting Maastricht ging moge uit deze bewoordingen welhaast duidelijk zijn.

De gedetailleerde resultaten:
Peter Eikelenb.	-	Jo ten Haaf 	2 - 0  5   
Wiel Okrogelnik	-  	Dré Verheggen	2 - 0  6   
Jo Verstappen	-  	Gijs Schoenm.	1 - 1  7   
Jack Sijbers	-  	Haije Kroodsma	2 - 0  4   
Peter Hernaamt	-  	Ben Willems	0 - 2  8   
Joost Heltzel	-  	Lou Chappin	2 - 0  3   
Joep Bruggeman	-  	Theo Blom	0 - 2  2   
Djordy Suylen	-  	Cees Krottje	0 - 2  1
De stand:
DC Roermond 4 uit 2
SChaesberg 2 uit 1
Roderland, Raes DC Maastricht en DIOS elk 2 uit 2
Eureka 0 uit 1
De Ridder 0 uit 2

Later meer.